2010-07-26 11:28:19• hírek • (X)

Fulda abroncsok az Anvelopenettől

A nyári szezonban is jobbnál jobb ajánlatokkal várja az érdeklődőket az Anvelopenet.ro, Szatmárnémeti autós webáruháza.

Az Anvelopenet.ro webáruházban igényes és kevésbé igényes vásárlók egyaránt megtalálják a kívánt terméket, mivel az áruház megoldást nyújt a minőségi termékek előnyös áron való beszerzésére.  A Fulda név, már 110 éve jelenti a németországi abroncsgyártás csúcstechnológiáját. Az 1900-ban alapított cég termékei hosszú élettartamot, biztonságot, kiváló teljesítményt garantálnak. A Fulda Németország egyik vezető márkája, megközelítőleg 10%-os piaci részesedéssel bír.

A Fulda által gyártott kiváló termékek fejlesztési programjának alapját, az évente több mint 10.000 megkérdezett vásárló elvárásainak és véleményének kielemzése és összevetése jelenti. A Fulda mérnökei fontosnak tartották hogy a megkérdezettek mit is várnak majd el attól az abroncstól amit legközelebb vásárolni kívánnak. Ezen információk felhasználása a komoly fejlesztési programok keretén belül, biztosítják a Fulda termékek minőségének magas színvonalát.

Fulda EcoControl - Az okos vásárlók jó választása. Fulda EcoControl egyik fő jellemzője a maximális tapadás, különösen nedves utakon. A vizes útfelületeken az az abroncs nyújtja a legjobb teljesítményt, mely a legjobban alkalmazkodik az útviszonyokhoz. A szillika futókeverékével a Fulda EcoControl maximalizálja az abroncs és az úttest érintkezési felületét és így jobb tapadást biztosít.

Amikor a gumiabroncs mintázatának gumi blokkjai az útfelülethez érnek gyorsan, sokszor deformálódnak és ennek az energiának egy része hővé alakul át. Minél több energiát képes elnyelni a gumi, annál jobban alkalmazkodik a mintázat az útfelület egyenetlenségeihez. Az EcoControl különleges mintakeveréke jelentős mennyiségű energiát képes elnyelni, mely különösen fékezéskor játszik nagy szerepet. Ennek eredménye a gumiabroncs kitűnő tapadása és az ebből következő rövidebb fékútja, mely különösen vizes utakon szembeötlő. Mindezeken felül a számos sugárirányú mintaárok által létrehozott kapaszkodó él kitűnő húzóerő átvitelről gondoskodik. Ezen élek nagy száma hozza létre az úgynevezett ‘lapát' effektust, melynek segítségével a Fulda EcoControl szinte beleharap az úttestbe és meglepően rövid fékúttal megáll, még vizes felületeken is.

A gumiabroncs rövid fékútján kívül a futásteljesítmény a másik fő szempont, melyet a kis és középosztályú autók sofőrjei kiemelten kezelnek. Ez az elvárás már a Fulda EcoControl tervezésekor is kiemelt figyelmet kapott, melynek eredménye a gumiabroncs kitűnő futásteljesítménye és a hosszú élettartama. Ahhoz, hogy az abroncs érintkezési felülete, melyen az úttesthez ér, tapadni tudjon el kell viselnie a deformációt.  Amikor az abroncs gördül és deformálódik energiát nyel el. Ez az energia elnyelés a gördülési ellenállás. Minél több energiát nyel el a gumiabroncs annál nagyobb a gördülési ellenállása.

Az autó gyártmányától, a sofőrtől és az útviszonyoktól függően a gördülési ellenállás aránya az üzemanyag-fogyasztásban 15% és 30% közötti.  Általánosságban elmondható, hogy minden tank benzinnek az egyötöde a gördülési ellenállás leküzdésére használódik el. Minél alacsonyabb a gördülési ellenállás, annál kevesebb üzemanyagra van szükség a jármű hajtásárhoz.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: